Holdbeskrivelse

Intro-hold

På Intro-holdet får du et indblik i, hvad CrossFit er, hvorfor vi træner CrossFit, og hvilke resultater du kan opnå via CrossFit. Derefter bliver nogle af de mest fundamentale bevægelser fra CrossFit gennemgået, og til sidst laver vi en WOD (Workout Of the Day). Introen varer ca. 1 time.

Intro-forløb

For at komme bedst muligt i gang med din CrossFit træning, skal du igennem minimum 3 timers intro-forløb. Her vil du komme igennem de mest fundamentale øvelser inden for CrossFit såsom squat, pres, dødløft, pullups, pushups m.m. Holdene har stor fokus på teknik og afsluttes altid med en lille workout.

WOD (Workout of the Day)

Det er her selve CrossFit-træningen finder sted. Alle WOD’s foregår på hold med en tilknyttet træner. Alle, uanset om du er begynder eller erfaren CrossFitter, er velkomne.

Endurance

På Endurance arbejdes der med at forbedre det enkelte medlems kondition samt udholdenhed. Der vil bl.a. blive arbejdet med alle former for løb såsom bakkeløb, intervalløb, trappeløb, sprint osv. Holdet er for alle, der vil booste konditionen og det kræver IKKE, at man skal være i god form for at deltage, da niveauet tilpasses den enkelte. Timerne foregår udenfor, når vejret tillader det, og vi bruger også områdets muligheder til alternative træninger samt diverse lokationer i Aalborg såsom Friluftsbadet, Mølleparken, atletikstadion og trappen på Eternitten.

Cardio

På cardioholdet er der høj puls, og der arbejdes primært med basisøvelser fra CrossFit. Intensiteten er høj på de forskellige stationer med et bredt udvalg af forskellige øvelser dog knap så tekniske. Om tirsdagen har vi “Team Cardio”, hvor der arbejdes parvis.

Kettlebell

På Kettlebell holdene kombineres udholdenhed og koordination, hvilket giver dig en større smidighed samt en høj forbrænding. Holdet er opbygget med fokus på træning med kettlebells, men vi vil samtidig give dig kendskab til mange spændende og alternative øvelser.

Vægtløftning (VL)

VL er er for dig, der gerne vil arbejde med de to olympiske og meget tekniske løft Snatch (Træk) og Clean & Jerk (Stød). Vi tilpasser programmet afhængigt af dit niveau og arbejder med forskellige tekniske varianter af de to løft. Vi anbefaler, at du har gået til CrossFit et stykke tid og er godt hjemme i de fundamentale bevægelser, før du melder dig til VL holdet.
Der er som udgangspunkt ingen workout på VL holdet, men vi garanterer at du får sved på panden og bliver udfordret.

Rock & Rul

‘Rock & Rul’ er holdet for dig, der elsker en lang og intens workout, hvor der altid vil være vægtstang indblandet. Det er for dig, der elsker at ‘kæmpe mod dig selv’ og gerne vil udfordre dig både fysisk og mentalt. Træningen vil som udgangspunkt altid være individuel. Er du til lange, svedige WODs med tunge skiver, 80’er-tråd, norsk trolderock og metal fra den helt sorte hylde, så skal du melde dig på ‘rock og rul’ 🤘🏼🔥

Børnehold

På børneholdene bliver der ikke brugt tunge vægte. Kroppen er det primære redskab og derudover arbejdes der med lettere kettlebells samt teknik i basisløftene. Der er stor fokus på udvikling af motorik, kropsfornemmelse, koordination og kondition. Børnene skubber, trækker, løber, kaster, klatrer og hopper – og vigtigst af alt, de har det sjovt og får nye venner. Piger og drenge træner sammen, og der er stor fokus på at de lærer korrekt teknik helt fra starten.

Hero WOD

På hero holdet ærer vi alle dem, der desværre har mistet livet i krig eller tjeneste. Alle hero workouts er opkaldt efter personerne ved navn og er programmeret i denne persons ånd. Der er for det meste tale om nogle lange og temmelig hårde workouts, så derfor skal man selv stå for opvarmning til dette hold.

BabyFit

På BabyFit holdet er træningen rettet mod mødre/fædre og deres babyer, uanset om du har stiftet bekendtskab med CrossFit før eller det er din første time. Derfor er holdet lukket for Møllens andre medlemmer i det tidsrum, hvor vi træner. Det er vigtigt, at du som mor har været til 8 ugers tjek hos egen læge og føler dig klar. Der bliver til hver time lagt måtter og tæpper ud til børnene, så de kan følge med i træningen, når de ikke er aktivt med. Tager baby sig en lur, er der parkering af barnevognen lige udenfor hallen. Under BabyFit timerne er musikken mere afdæmpet, så baby ikke generes, og så babyalarmen kan høres.

Der er fokus på effektiv og sikker træning tilpasset den enkeltes form og træningsniveau. Vi arbejder derfor med de CrossFitøvelser, der støtter genoptræningen af bækkenbund og mavemuskler efter fødslen og samtidig opbygger grundformen. Du vil derfor opleve, at det mere trygt efterfølgende at starte på Møllens øvrige hold. Der er mulighed for at amme under og efter træning. Er du ammende og træner Crossfit, skal du være opmærksom på at indtage væske i forbindelse med træningen, da hård træning ellers kan have betydning for mælkeproduktionen. Nogle trænende mødre oplever ligeledes, at deres børn afviser brystet lige efter træningen pga. mælkens ændrede smag. Derfor kan det være en god ide at amme lige inden træningen. I ugerne inden din første babyFit time, kan det være en god ide at have været på nogle gode gåture med barnevognen. På BabyFit holdet har vi en lukket facebook-gruppe, hvor vi bl.a. deler billeder og beskeder. Derudover er det muligt at stille spørgsmål omkring træning etc.

Privat

Ønsker du at få en instruktør helt for dig selv, er en privattime løsningen. Her er der stort set alle muligheder, hvad enten det gælder styrke-, teknik- eller cardiotræning. Vi tilrettelægger timen lige efter dine behov.

Open Gym

Open gym er for dig, som er en erfaren CrossFitter og fx træner dit eget program. Det kan også være, at du gerne vil supplere din holdtræning med at øve teknik i nogle specifikke øvelser eller træne noget mere styrke (dette kræver Hold+Open Gym medlemskabet). Du har ligeledes mulighed for at træne dine egne wod’s til Open Gym, og du er velkomme til at komme og træne i løbet af dagen. Dog skal du tage hensyn til det/de hold, som kører samtidig, og holdene har altid førsteret til udstyret. Af hensyn til de nye medlemmer, er der lukket for Open Gym hver mandag kl. 19-20, når der er introhold samt søndag kl. 13-14, når der er yoga.

Menu